Bekännelser, Skrivprojekt

Målet och vägen dit

Det sägs att vägen till målet är viktigare än själva målet. Och jag håller med. Mitt stora mål är att min roman ska bli utgiven på ett förlag. Vägen dit är lång och snårig och kan sammanfattas i två ynka punkter:

 1. Skriva romanen
 2. Få den utgiven på förlag

De här två punkterna innehåller dock mängder med arbete, lärdomar, svett, tårar, glädje, uppgivenhet, framtidstro och en massa annat. Förmodligen kan de också delas upp i en oändlig mängd underpunkter, vilka alla innehåller mängder med arbete, lärdomar, svett, tårar, glädje, uppgivenhet, framtidstro och en massa annat.

Det är en bedrift att navigera sig hela vägen från starten i punkt 1 till slutet i punkt 2. Hur gör man då för att lyckas ta sig hela vägen? Kanske kan jag svara på den frågan när boken är klar. (Eller ”klar” som många som skriver säger, för blir en bok någonsin klar?) Men några teorier om hur man lyckas har jag förstås, plus att jag inbillar mig att jag har lärt mig ett och annat under resans gång.

Följ bloggen så missar du inte mina tips och teorier. Du missar inte heller min resa på vägen mot det stora målet – punkt 2 på listan. Om du dessutom gillar min Facebooksida så riskerar du inte att missa något inlägg på bloggen.

 

6 reaktioner till “Målet och vägen dit”

 1. Hejsan Åsa, jag har skrivit min första bok och var med på bokmässan , det var en fantastisk upplevelse. Titeln är ” Fabrikörens dotter,” om du vill kan du gå in på ytube bokmässan Recitoförlag och kolla när jag föreläser, Kanske vi ses där nästa år. Mvh Kitt Tell

  Gilla

 2. Grattis, Åsa, till fin sajt och bra blogginlägg 🙂 Jag har ju glädjen av att få vara en av dina testläsare och vet hur bra boken redan är (eller var, för du har förstås redan ändrat en hel del sedan jag läste …)

  Ser fram emot att få följa din resa!

  Allt gott,
  Håkan

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s