Bekännelser, Skrivprojekt

Inte bara skrivande

Ibland måste man lämna skrivarbubblan och gå ut i den ”riktiga” världen. Ni vet, göra andra saker än att bara skriva. Idag är en sådan dag. Bokföring står på schemat. Slutet av räkenskapsåret närmar sig och oavsett om jag vill eller inte behöver jag ägna den några timmar.

Många författare är egna företagare. Jag är inget undantag, trots att jag inte är utgiven ännu. Så idag får ”Bekännelser” vila helt och hållet medan jag går in i Debet och Kredit och Balans och Resultat 🙂 Men ni behöver inte tycka synd om mig, en gång i tiden utbildade jag mig till ekonom, så jag tycker faktiskt det är roligt med bokföring 😀

Men varför har jag ett företag redan nu? Varför inte vänta tills jag blir utgiven?

Jag har ett företag eftersom jag har en plan. Min plan är att i så stor utsträckning som möjligt arbeta med skrivande. Genom att ha ett företag kan jag separera mitt ”vanliga” liv med mitt ”skrivarliv”. Företaget gör också att det blir mer på allvar. Det är ingen hobby längre, det är ett jobb. Jag måste (på sikt) producera för att dra in pengar till företaget. Jag har en plan för det också. Vad jag ska göra, hur länge det får ta och så vidare.

Den ultimata drömmen för mig är att kunna leva på mitt skrivande, så därför är det viktigt för mig att både jag och min omgivning ser seriöst på min satsning att lyckas som författare. Ett steg mot målet för mig är att ha min skrivarverksamhet i ett företag. Vad har du för plan med ditt skrivande?

 

4 reaktioner till “Inte bara skrivande”

 1. Hej Åsa
  Jag tycker du är modig som redan startat eget företag. Jag jobbar heltid men ska nästa månad januari gå ner till 90% och vara ledig en dag i veckan som jag bara ska ägna mig åt mitt skrivande och läsande. Jag håller också på att skriva min första roman som är en feel-good bok. Jag har gått skrivubildning 1 år på Österlens Folkhögskola tillsammans med Mirjam Lindahl som är aktuell i de sju dödsynderna just nu. Dessutom har jag nyligen för någon månad sedan avslutat Författakurs 1 med Jorun Modèn och ska gå kurs 2 i april månad. Det är som sagt mina planer just nu. Kanske du har lust att vi kan vara varandras lektörer?

  Du får ha en God Jul!

  Gilla

  1. Hej Anethe! Tack! Vad spännande med dina planer. Jag tror inte jag kan läsa på lektörnivå, men som testläsare tror jag att jag duger ganska bra 🙂 Du kan väl skicka mig ett mejl via kontaktfliken här på bloggen!

   Och en riktigt God Jul till dig också!

   Gilla

 2. Inte din bästa ”skrivdag” med andra ord, men glad att du gillar den ändå. Det hade nog inte jag gjort, trots ekonomutbildning.
  Du har så underbart med driv, Åsa. Det tror jag är en stor fördel i den här branschen, inte minst när man söker förlag.

  Gilla

  1. Du känner ju mig, Ann och vet att jag har lite udda intressen 😉 Tycker att du har ett bra driv du också 🙂 är det inte din bok som är på G till förlag ”as we speek”?

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s