Skrivprojekt

Bokrea pågår och hur väljer du vilken bok du ska läsa?

Vad är en blogg om skrivande utan ett Bokrea-inlägg? I och för sig är den redan två dagar gammal, men bättre sent än aldrig 🙂

Jag gillar bokrean. Man kan verkligen hitta fynd. Men jag handlar sällan på bokrean. Hmm, hur går det ihop? Mest handlar det om att jag är en utstuderad periodare när det kommer till läsning. Ni vet, vissa perioder läser man inte ett enda ord bara för att i vissa perioder inte göra något annat än läsa twentyfourseven. 

Och inte bara det. Jag är dessutom väldigt selektiv när jag väljer vad jag läser. Jag är ingen allätare. Jag läser bara böcker med lyckligt slut. Och bara om de är romantiska. Och som om det inte vore nog. Jag måste känna för att läsa boken också om jag överhuvudtaget ska ta upp den. Inte så lätt för en helt ny bok att ta sig in på den listan. Däremot har jag en hel hylla böcker som jag gärna läser igen (och igen och igen och …) Vilken jag väljer beror på vilken känsla jag vill uppleva när jag läser. Krångligt och omständligt kan tyckas och ibland är det precis vad det är. Tänk vad bra det vore att bara kunna ta upp en bok och läsa, utan att behöva känna efter före.

Hur är det för dig? Är du selektiv eller allätare?images (2)

Däremot har jag genom åren fyndat många barnböcker och böcker som står i min ”researchhylla” på bokrean. Alltså böcker till mina barn och böcker jag har nytta av i mitt skrivande. För där finns en viktig skillnad i mitt läsande. Böcker jag läser med mina vanliga läsglasögon och böcker jag läser med mina författarglasögon. Och bokrean är ett perfekt ställe att hitta referensböcker på.

Så, hur har då årets bokrea sett ut för mig? Än så länge inte en enda titel inhandlad. Men å andra sidan är den bara två dagar gammal så än finns det tid 🙂

Vad betyder bokrean för dig? Har du gjort några fynd på årets bokrea?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s