Bekännelser, Skrivprojekt

Den stora vilan

Nu har jag skickat i väg Bekännelser till Magnus på Litteratursalongen – igen … Och medan han läser infaller Den Stora Vilan för mig och manuset. Tidigare har manuset vilat i några dagar, kanske en vecka men då har jag gått omkring och tänkt på det mer eller mindre hela tiden. Nu är det dags att släppa det helt och hållet i minst två veckor. Alltså inte göra någonting med manuset. Inte tänka på det, inte pilla i texten. Ingenting!

Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Texter behöver vila. Att ta ett totalt break från texten är, enligt mig, nödvändigt för att den ska kunna bli så bra den bara kan. När text och författare varit helt lediga från varandra i flera veckor är det ofrånkomligt att författaren ser texten med nya ögon. Oftast bättre ögon 😉

Så vad roar man sig med under Den Stora Vilan? I månader har manuset varit en naturlig del av livet (eller kanske till och med meningen med livet 😉 ) och nu ska man plötsligt klara sig själv!

Vad gör du när dina texter vilar? Jag kommer att roa mig med att starta upp mitt nästa skrivprojekt 🙂 Vad det är? Det tänker jag inte avslöja än, men nu fick jag två veckor som jag kan ägna åt research. Toppenbra tycker jag och det som för bara några dagar sedan var tidstjuvande slösurfande utan mening är med ens en högst relevant sysselsättning 🙂 Inte sagt att det är en särskilt roligt sysselsättning, men för tillfället själ det i alla fall inte tid från något annat.

Om du inte redan följer bloggen, börja nu, så får du under de kommande veckorna följa med när jag samlar fakta och information och träffar människor som kan hjälpa mig i mitt kommande skrivprojekt. Jag kommer helt enkelt berätta vad jag gör (och hur jag gör) när jag gör research. Kan hända att jag till och med avslöjar vad det är jag ska skriva om 🙂

Häng med på resan. Följ bloggen via mejl (länk till höger) eller följ mig på Facebook, så missar du inga uppdateringar här på bloggen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s