Bekännelser, Skrivprojekt

Redigering redigering redigering

Då var den tillbaka hos mig igen. Bekännelser. Dags för de sista (!) rundorna med redigering. Det är alltså nu det ska falla på plats. Det är nu som allt jobb ska ge resultat. Det är nu det ska bli en bok värdig att ges ut.

Hur har då den stora vilan gått? Har jag lyckats hålla mig från att peta i texten under de veckor den varit hos Magnus på Litteratursalongen? Svaret är: Ja! Jag har faktiskt knappt tänkt på Bekännelser. En klar fördel märker jag nu när jag har påbörjat en ny redigeringsrunda. Distans till sin egen text är bra grejer 🙂 Och som vanligt har Magnus hittat det som inte riktigt håller. Än. Men snart så … Och att han hittar lite färre saker för varje vända är ju bra för skrivarsjälvförtroendet. Då gör man ju nånting rätt!

 

12003353_727015864099381_5648975621724327342_n
Det går åt många post-it under redigering

 

Men nu så här inför slutspurten har förstås en ny parameter infunnit sig. Överanalysen! Jag har helt plötsligt förstått att det är Andra som ska läsa boken. Andra som ska tycka till om den. Avgöra om den är bra nog att ges ut. Så jag kommer på mig själv med att analysera varenda mening/stycke/scen/kapitel, ja, allt, om det är bra nog. Ni vet – kan man verkligen skriva så här? Kan meningen se ut så här? Är den här dialogen verkligen bra eller är den bara babblig?

Vad gör man åt det här då?

Man tar ett steg bakåt och struntar i det. Vilket är betydligt lättare sagt än gjort, men nödvändigt. In i skrivarbubblan bara och lämna omvärlden utanför.

Och det är här jag har upptäckt en bra sak till! Jag har ju startat upp mitt nya projekt (som ni snart ska få veta mer om). Och det nya projektet gör att jag inte är lika ”upptagen” med Bekännelser längre = lättare att fokusera på det Jag ska göra och inte på vad Andra ska tycka 🙂

Det närmar sig! Häng med på resan! Följ bloggen för att inte missa något. Eller varför inte gilla min författarsida på Facebook.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s