Bekännelser, Skrivprojekt

Det paranoida slutfixet

Japp. Det efterlängtade slutet närmar sig. Före sommaren läste Magnus på Litteratursalongen Bekännelser en sista gång. Han läste noggrant varenda mening i hela manuset och det resulterade i de kommentarer och förslag som jag har ägnat sommaren åt att gå igenom.

Och nu är det alltså dags för slutfixet. Den där sista kritiska granskningen man gör innan man skickar till förlaget. När man fyller igen de sista luckorna, ser till att meningarna ser bra ut, att det flyter på bra, att kommatecknen sitter rätt och rättar (de sista) stavfelen. Jag fattar knappt att jag har kommit hit. Om bara några dagar är det alltså äntligen tänkt att Bekännelser att skickas till förlag.

Men ju närmare den här dagen jag har kommit desto mer kritisk har jag blivit. Det där som var så bra förut är helt plötsligt inte alls särskilt bra och tvivlen hopar sig. Håller verkligen storyn? Kan den här scenen se ut så här? Är det inte bättre om jag gör så här i stället? Efter att under några dagar granskat manuset på ett sätt där jag inte kan beskrivas på något annat sätt än som paranoid,  kom jag fram till att stora delar av boken behövdes skrivas om. Idéerna flödade! Att jag inte tänkt på det här förut! Men gud så mycket bättre och mer spännande det kommer att bli nu! Jag mejlade alla idéer och förslag till Magnus och förklarade i detalj hur jag tänkt mig. Det blev ett väldigt långt mejl.

Tack Magnus för att du hejdade mig! För att du lugnt och sansat pekade ut varför mina ändringar inte skulle göra boken bättre. Varför den var mycket bättre som den är nu.

Det här med att granska en bok och vara paranoid är inget jag rekommenderar, men kanske är det en vanlig åkomma bland författare? Hur är det för dig när du börjar bli klar med boken? Blir du paranoid, eller kan du hålla dig lugn?

Nu fortsätter i alla jag slutfixet as planned, med de vanliga kritiska glasögonen och inte med de paranoida 🙂

 

Bildresultat för glasses clip art free

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s