Bekännelser, HG Osd, Skrivprojekt

Vidare mot nya mål!

Nu har det snart gått två veckor sedan Bekännelser blev klar och lite mer än en vecka sedan jag skickade in den till förlag. Och även om jag faktiskt tog ledigt från själva skrivandet efter att jag skickade Bekännelser till förlag, har jag inte varit helt ledig från jobbet som författare. Livet går vidare även när man klar med sin första bok och jag är inget undantag, så nu är jag på väg mot mitt nästa mål – HG Osd, serien om Hockeygymnasiet i Östersund.

Innan jag kommer in på vad jag gjort, är det ju också så att resan tillsammans med Magnus Lindström på Litteratursalongen faktiskt är slut nu. I snart ett år har den pågått och den kan bara beskrivas med ett ord. Fantastisk! Jag kan utan att ljuga säga att Bekännelser aldrig hade blivit så bra som den blev utan Magnus. Han har varit lyhörd, stöttande, peppande och inte minst har han steg för steg tagit mig genom processen att lyckas skriva klart en hel bok! Han tycker att jag har gjort ett bra jobb som lyckats med det – jag tycker han har gjort ett fantastiskt jobb att leda mig genom den snåriga vägen som det är att skriva en bok. Men framförallt har jag känt att han alltid har trott på mig och att han aldrig tvivlat på att Bekännelser ska bli klar. Det har tagit mig igenom de dagar jag har tvivlat på om jag någonsin kommer att lyckas med det här. Och det har funnits gott om sådana dagar.

Tack Magnus! Utan dig ingen bok 🙂

(om du letar en skrivcoach hittar du Magnus här)

Men som sagt, livet går vidare, även om det just nu känns lite skakigt att stå på egna ben.

För att få en riktigt bra kickstart på HG Osd har jag återvänt till Åre! En hel vecka med bara mig själv, datorn och mina cyklar. Om du har svårt att få till skrivtid hemma rekommenderar jag verkligen att åka bort helt själv. Om du har möjligheten att göra det. Jag kom till Åre i söndagskväll och både i går och förrgår var det finfint väder, så jag passade på att cykla lite på fjället på dagen och jobbade sedan med HG Osd på kvällen. För mig är cyklingen ett sätt att rensa tankarna och få energi. En trevlig bieffekt av det är att skrivandet flyter på bättre. Det hänger väl helt enkelt ihop med att man ”fungerar bättre” när man gör saker man tycker om.

 

dsc_0653
Fjällcykling är ett bra sätt att ladda energi! Här en bild från leden mellan Storulvån och Gåsen.

 

Innan jag drog till Åre hälsade jag på hos hockeygymnasiet här i Östersund. Det drivs av Östersunds IK och de som blir intagna går sin gymnasieutbildning på Jämtlands Gymnasium i Östersund.  Jag blev inbjuden av Jörgen Själin, som är ansvarig för hela utbildningen, att vara med en hel förmiddag. Det var jätteroligt att få träffa alla killarna som gör den här resan på riktigt. Dels att få träffa dem som precis börjat, men även dem som nu börjat sitt sista år. Jag hoppas att några av dem som går i ettan i år vill vara med på resan med HG Osd också 🙂

dsc_0591
Årets ettor och årskurs två lyssnar på Jörgen Själins genomgång.

Jag träffade även Alexander Millner, som är målvaktstränare både i ÖIK och på hockeygymnasiet. Han visade och gick igenom hur han jobbar med målvakterna. Vissa övningar är det bara han och målvakten, medan i andra lånar de in en skytt från Jörgens grupp.

dsc_0607
Målvaktsträning på hockeygymnasiet i Östersund.

Följ bloggen och min Facebooksida så missar du inget om HG Osd eller Bekännelser!

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s