HG Osd, Skrivprojekt

Hej Bollplanket!

När jag började planera HG Osd visste jag redan från början att jag skulle behöva ett bollplank. Det jag kunde om ishockey då rymdes på ett mycket litet frimärke, så att få hjälp med research var en förutsättning för att böckerna skulle kunna bli skrivna överhuvudtaget. Idag kan jag lite mer om hockey, men vi pratar fortfarande om ett ganska litet frimärke 🙂

Mycket kan man förstås googla sig till, men inte allt. Jag behövde få kontakt med ”hockeyfolket” för att verkligen komma in i hockeyn som sport och som livsstil. Alltså spelare, tränare, ledare, elever på hockeygymnasiet, lärare och andra som jobbar med hockey.

Men frågan var om de skulle vilja ha kontakt med mig?

 

dsc_0601
Jörgen Själin, här med årskurs tre, är huvudtränare på Hockeygymnasiet i Östersund och en av dem som bidragit med både sin tid och kunskap.

 

Ni vet redan hur det gick. Jag är fortfarande överväldigad över den respons jag har fått av spelare, ledare, tränare, elever på hockeygymnasiet, lärare, personer på Svenska Ishockeyförbundet och andra som jobbar med hockey. Många av de här personerna har inte bara tålmodigt svarat på alla mina frågor via mejl, de har även avsatt tid för en flera timmar lång personlig intervju (IRL) där de fått svara på ännu fler frågor och förklarat mängder med detaljer som har med hockey att göra.

Man kan inte annat än att imponeras över hockeyfolket och med start nästa vecka kommer ni att få träffa delar av det här fantastiska bollplanket.

 

dsc_0613
Ja, ni förstår ju att jag behöver hjälp 🙂

 

Men innan jag avslutar för idag tänkte jag ge er en liten update på hur det går med själva skrivandet. För några veckor sedan var jag en vecka i Åre och lyckades då få till en riktigt bra översikt över de fyra huvudkaraktärerna och i stort hur deras tre år på hockeygymnasiet i Östersund kommer att se ut. Det gav en bra tidslinje och just nu jobbar jag med att skriva nyckelscener som jag kan bygga resterande kapitel runt.

Det är alltid lika spännande att se hur en bok växer fram och framförallt blir det spännande när karaktärerna tar över och det inte alls blir som man tänkt sig. Ibland låter jag dem hållas, men ibland styr jag tillbaka dem igen 🙂

 

Följ bloggen eller min facebooksida för att inte missa något om HG Osd.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s