HG Osd, Skrivprojekt

Hej Isak Malmberg!

Under några veckor nu har ni fått träffa ett gäng hockeyspelare här på bloggen. Alla med sina erfarenheter, både från tiden på hockeygymnasiet, men även tiden efter gymnasiet. Sist, men inte minst, ut är en gammal bekant, nämligen målvakten Isak Malmberg, som liksom Andreas Söder var med och expertläste Bekännelser tidigare i år. Att Isak vill vara med på  HG Osd-tåget också är jag så otroligt glad för 🙂

Isak tog också studenten i våras och landade i samma veva ett A-lagskongtrakt med Östersunds IK. Och innan han berättar mer om sin tid på hockeygymnasiet och ger värdefulla tips till blivande målvakter, kommer först lite information:

 

Isak Malmberg

Född: 1997

Position: Målvakt

Plockar: Vänster

Moderklubb: Östersunds IK

Gick hockeygymnasium i: Östersund

Nuvarande klubb: Östersunds IK

 

Du är från Östersund och gick hockeygymnasiet i Östersund. Hade du andra alternativ också?

Jag sökte andra orter också, för jag kände att jag ville flytta för att gå gymnasiet. Kanske för att det skulle kännas mer på riktigt då 🙂

Det som till slut avgjorde till Östersunds fördel var att de redan kände till mig. Min tränare (Alexander Millner) finns här och vi hade redan jobbat ihop i flera år. Det var tryggt och kändes bra att fortsätta det arbetet.

Även om jag gärna hade velat flytta för att gå gymnasiet har jag inte ångrat att jag blev kvar i Östersund. Det har gynnat mig att vara kvar här, det är jag säker på.

 

unnamed
Isak Malmberg när han vaktade målet i ÖIK J20 förra året. Foto: Lasse Klint

 

 

Hur var det att vara målvakt på hockeygymnasium?

Vi är ju inte så många 🙂 och det är bara en som får stå, den andra får stå i båset. Och det gäller ju inte bara hockeygymnasium, utan alla målvakter. Som målvakt tävlar du alltid mot den andra målvakten. Det gäller att visa att man är bäst, att man förtjänar att stå.

Just den grejen blev väl större på gymnasiet, tidigare hade jag inte haft så mycket konkurrens och det var både nytt och jobbigt. Jag jobbade en hel del med det mentala under gymnasiet. Det hjälpte mig jättemycket och har lett fram till den målvakt jag är idag.

 

Hur skulle du beskriva dig själv som målvakt idag?

Jag är den sista utposten i försvaret för att reda upp misstag 🙂 Jag är mentalt stark och arbetsvillig. En lagspelare. Laget före jaget. Jag går alltid på alla träningar, tar alltid i max och är inte rädd för att gå till gymmet. Jag är målmedveten.

Jag har också hittat bra rutiner som fungerar under matcherna, som hjälper mig att hålla fokus.

Har du något råd du skulle vilja ge till dem som vill bli målvakt?

Ha tålamod! Det tar tid att bli en bra målvakt. Tro på dig själv och träna målmedvetet och mycket. Var noga med hur du tänker på saker och ting. Allt påverkar och som målvakt är det ibland väldigt små saker som avgör om man räddar eller inte.

 

malmberg_isak
Isak Malmberg, målvakt i ÖIK. Bild lånad från Östersunds IK hemsida

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s