HG Osd, Skrivprojekt

NaNoWriMo, Julkalendern och Råmanus snart klart!

Första december innebär att november är över för den här gången. Det innebär också att mitt första försök med NaNoWriMo är över och jag kan summera, utvärdera och tycka till.

Totalt fick jag ihop 30 063 ord under november. Vilket jag är jättenöjd med! Jag klarade mitt primära mål, vilket var att skriva varje dag. Och även om november är slut, så fortsätter jag att skriva varje dag. Och även om jag inte nådde 50 000 ord, så har jag verkligen kommit igång med skrivandet. Vilket jag tycker är mycket viktigare än 50 000 ord 🙂 (fast det kanske jag tycker för att jag bara fick ihop 30 000 ord 😉 )

Det november har gett mig är ett nästan färdigt råmanus. För hela serien! Från och med idag läser jag igenom det jag har skrivit, fyller i lite luckor, lägger till några kapitel här och där och har ett färdig råmanus lagom till jul. Och hur kan jag veta det redan nu, att det är klart till jul? Ja, helt säker kan jag inte vara förstås, men målet med råmanuset var att få ut viktiga kapitel från alla böckerna och det har jag fått. Så allt annat är en bonus 🙂

 

Rätt papper i rätt hög :)
Rätt papper i rätt hög 🙂

 

Det som återstår sedan är att skriva ut allt och sortera i sex högar, en för varje bok och sedan sortera varje hög i ordning. Efter det kan jag skriva de kapitel som saknas i varje bok och efter det börjar redigeringen. Så man kan säga att råmanus-skrivandet går i två vågor den här gången. Först ett övergripande för hela serien och sedan en mer traditionellt för en bok i taget. Jag återkommer förstås med hur det går.

Första december innebär också att julkalender-säsongen drar igång. Jag tittar inte så mycket på julkalendern längre, men var en av få (?) som faktiskt gillade förra årets kalender. En julkalender som jag däremot tittar på  och som gör sitt andra år i år, är Östersunds IKs julkalender om klyschor inom hockey och olika sätt att tolka dem på. Förra årets kalender var verkligen jättebra, även om man som utomstående måste få vissa saker förklarade för sig 😉

 

hemsida1
Det finns olika sätt att tolka klyschor på 🙂

 

Årets kalender handlar också om klyschor och den har börjat bra. Du kan se första avsnittet här och att jag förstod klyschan redan i det här första avsnittet visar väl att jag lärt mig något under det år jag researchat för HG Osd!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s