Det handlar om oss

I söndags var det dags!

I söndags var det dags för ”Det handlar om oss” att komma ut på riktigt! Och vilken kväll det blev. Här kommer ett försöka att sammanfatta kvällen, i både text och bild. Alla bilder i inlägget är tagna av Maria Paulsson.

34
Strax dax för författarsamtal

Releasen hölls på Designcentrum i Östersund i samarbete med Region Jämtland Härjedalen (Region JH). Jag gillar Designcentrum, det är en liten, mysig lokal där det är lätt att få rätt stämning.

Från  Region JH var Catarina Lundström på plats och var kvällens ”spindeln i nätet”, dvs hon som såg till att allt flöt på och som höll i det mycket intressanta samtal som hölls utifrån bokens underliggande tema och som var kvällens huvudnummer.

Men mer om det om en liten stund.

41
Visst är den fin!

För kvällen bjöd också på mingel, högläsning ur boken och ett författarsamtal mellan mig och Catarina, där jag  bland annat fick svara på frågor om boken, var jag hittat inspirationen och hur jag gjort min research.

 

18
Högläsning pågår

Så kvällen innehöll inte bara ett samtal, utan två! Och det var det andra som då kan ses som kvällens höjdpunkt. För med under kvällen var inte bara jag och alla som kommit för själva releasen, utan även  representanter från de två föreningar som är med i boken, Kalle Björklund från Östersunds IK (ÖIK) och Helene Eriksson från Östersund-Frösö Ridklubb (ÖFRK)

I boken är temat centrerat runt Malin och Johans sporter och vad den andra (och deras omgivning) tycker om det (men som i verkliga livet kan vara vad som helst). Och även om kvällens samtal hade utgångspunkt i bokens tema,  förde Catarina samtalet utifrån ÖIKs och ÖFRKs verksamhet och arbete.

22
Kvällen innehöll två ”Rundabordssamtal”

Kalle Björklund berättade bland annat att många hockeykillar uppfattas som väldigt macho och oftast ses i grupp, där de är starka men kan vara svagare som individer och att det finns en viss jargong och framtoning. Kalle berättade vidare att man inom ÖIK aktivt försöker arbeta med att redan från tidig ålder skapa bra och starka individer, bland annat genom olika projekt, som till exempel ”The Game Changer”, där man vill kliva utanför boxen och få spelarna att växa både på och utanför planen.

26
Catarina Lundström, Region JH höll i kvällens samtal.

Helene Eriksson berättade bland annat att hästtjejer kan ses som töntiga och att de endast bryr sig om sin häst, men att det är en bild som i mångt och mycket inte stämmer. Man spenderar i och för sig otroligt mycket tid i stallet,  men redan från början får man lära sig att ta ett stort individuellt ansvar då hästar är stora djur.  Stallet är en plats som fostrar starka individer. Helene berättade vidare att mycket av det arbete i stallet som rör gemenskap och värderingar har en grund i säkerhetstänk, just på grund av att hästar är levande varelser, där oförutsedda saker kan inträffa. Om det inte finns tydliga regler kan allvarliga olyckor hända.

39
Allt man behöver 🙂

Som svar på Catarinas undran om synen på varandra, höll nog både Kalle och Helen med om att det finns mycket att lära om den andra, att de två sporterna kanske inte möts så ofta och att det finns förutfattade meningar från båda håll.

Kvällen avslutades sedan med mer mingel innan en mycket glad och nöjd författare packade ihop och åkte hem.

10
Signering pågår

Tack till alla som kom och ett extra tack till Catarina Lundström och Region JH, Kalle Björklund och ÖIK, Helene Eriksson och ÖFRK, Maria Paulsson som fotade och filmade.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s